Feed cronologic pe Instagram si noi masuri de siguranta

Trecura ani din 2016, moment in care Instagram a adoptat organizarea postarilor in feed-ul utilizatorilor in baza unui algoritm, desi la debutul aplicatiei, Instagram organiza postarile in ordine cronologica.

Dar pentru ca vocea utilizatorului nu poate fi ignorata in prezent si pentru ca aceasta voce si-a dorit ca Instagram sa nu mai controleze complet continutul pe care indivizii il vor vizualiza, aplicatia a modificat putin algoritmul, astfel incat cel mai nou continut sa fie afisat la inceputul feed-ului.

Dar pentru ca orice inceput isi are un inceput, Adam Mosseri a anuntat recent, in cadrul unei sedinte de Senat, ca Instagram va introduce o noua optiune in anul 2022. Aceasta implica afisarea postarilor cronologic. Totodata, Instagram adopta din ce in ce mai multe masuri pentru siguranta utilizatorilor tineri.

Printre acestea se numara, de altfel, si solicitarea varstei utilizatorilor, in momentul conectarii in aplicatie.

Si cum 2022 se anunta a fi anul schimbarilor in ceea ce priveste retelele sociale online, Instagram anunta ca in 2022 se va concentra mai mult pe clipurile video si pe acceptarea acestui tip de continut pe platforma. O alta schimbare anuntata de Instagram este reprezentata de introducerea abonamentelor pentru continutul exclusiv de la creatorii de pe aplicatie. Desigur, Instagram va pastra comision pentru abonamentele realizate pe platforma.

O ultima schimbare pe care o vom prezenta acum este reprezentata de o delimitare mai ampla a categoriilor de prieteni pe care indivizii le au in lista. Practic, utilizatorul de Instagram va putea crea o sectiune cu „Cei mai buni prieteni”, iar ulterior poate alege sa distribuie unele povesti doar pentru categoria respectiva.

Sa fi incheiat Instagram sirul schimbarilor anuntate? 

Pana una alta, anul schimbarilor pare sa vina, iar noi radiem de nerabdare sa vedem impactul acestor schimbari in lumea digitala! In ceea ce va priveste, va asteptam opiniile despre schimbarile enuntate in sectiunea de comentarii de pe website sau pe retelele sociale online!