De ce WordPress?

WordPress este unul dintre primele si cele mai utilizate sisteme de management ale continutului din lume. Cum a reusit WordPress sa isi mentina aceasta pozitie, de ce este atat de indragit de catre blogeri, dar si de webdesigneri, si ce anume face aceasta paltforma atat de speciala, sunt intrebari la care vom raspunde in cele ce urmeaza.

Ce este WordPress?

Inainte de a incepe sa enumeram numeroasele  avatanje ale platformei WordPress, vom vorbim putin despre ce este WordPress mai exact si cum funcționeaza. O treime din site-urile lumii sunt realizate cu ajutorul WordPress, de la bloguri personale la site-uri complexe ale unor companii celebre precum Sony, NBC, Time Inc. și New York Post. La baza platforma este gratuita si iti pune la dispozitie numeroase plugin-uri, teme si alte carcaterstici unice, facand astfel din WordPress cel mai popular sistem de management al conținutului din lume. De asmenea, spre deosebire de competitorii sai cei mai mari, Joomla si Drupal, pentru a folosi WordPress nu ai nevoie de cunostinte in HTML sau CSS. Cu toate acestea, daca ai aceste cunostiinte le poti folosi si pe WordPress. In continuare, vom analiza fiecare carcateristica deosebita de care dispune WordPress.

Cat de usor este de folosit?

WordPress este in general foarte prietenos cu utilizatorii. Cum am mentionat  anterior, nu ai nevoie de cunostinte de programare pentru a il folosi. WordPress este gratuit. Adica, il poti descarca si instala fara sa platesti. Tot ce ai nevoie este un nume pentru domeniul tau si de web hosting. Domeniul reprezinta adresa site-ului tau pe internet, iar hostingul este „casa ta pe internet”. Pentru a simplifica si mai mult acest pas, poti apela la specialistii in webdesign.

Ce este un plugin?

O componenta cheie in succesul WordPress-ului, care a transformat aceasta platforma dintr-o unealta folosita de bloggeri intr-un sistem in care se creaza site-uri foarte complexe pentru companii renumite, sunt pluginurile. Acestea sunt module care functioneaza autonom, ceea ce inseamnă ca utilizatorii le pot amesteca si potrivi pentru a isi satisfice nevoile lor specifice. Diversitatea acestor module poate fi coplesitoare. De aceea, pentru a alege pluginurile cele mai portivite pentru tine, este recomandat sa ceri sfaturile unui specialist in webdesign. Pluginurile ofera functionalitati pentru automatizarea marketingului, prezentari de diapozitive, pluginuri pentru retelele sociale, formulare, optimizarea cautarii (SEO), stocarea in cache, securitate, comert electronic si multe altele. Poti adauga noi pluginuri (si le modifica pe cele existente) in fiecare zi.

La ce ajuta o tema?

Temele reprezinta un mare avantaj pentru utilizatorii acestei platforme intrucat ofera un cadru pentru un site web aspectos si bine construit, printr-un simplu clic. Cu ajutorul unei teme oricine poate construi un site cu un aspect professional fara sa dispuna de cunostiinte avansate de webdesign. Pentru site-uri mai complexe insa, exista agentii de marketing digital specializate in realizarea de site-uri WordPress.

Siguranta si SEO

WordPress a fost conceput avand in vedere singuranta ultilizatorilor. Pentru ca internetul, precum si lumea reala, este un loc nesigur, WordPress iti pune la dispozitie pluginuri speciale ca sa iti poti proteja siteul de atacuri cibernetice. Aceste pluginuri au rolul de iti securiza siteul astfel incat nimeni sa nu poata extrage date de pe site. Aceste pluginuri sunt deosebit de folositoare pentru platformele de comert online, cu toate ca este recomandat sa ai un site securizat indeferent de profilul acestuia.

Conform Google, WordPress este in 99% dintre cazuri prietenos cu motoarele de cautare, respectiv cu optimizarea in motoarele de cautare. Ceea ce inseamna ca un website construit cu aceasta platforma are sanse mari de a fi gasit cu usurinta pe Google. Pe langa asta, nici nu iti va da mari batai de cap in ceea ce priveste optimizarea intrucat include instrumente pentru a simplifica integrarea retelelor sociale si generarea de sitemap-uri. De asemenea, are o multime de plugin-uri SEO pentru a ajuta proprietarii de site-uri sa creeze pagini si continut care sa se claseaze cat mai sus pe Google.

Asadar, ceea ce face WordPress-ul atat de deosebit este in primul rand accesibilitatea. Aceasta platfroma nu face diferente. Este gratuit si usor de instalat. Pe de alta parte, datorita temelor si pluginurilor pe care le ofera poate transforma un simplu blog intr-un site extrem de complex si professional. WordPress are grija prin pluginurile sale sa satisfaca nevoile tutoror si sa ofere siguranta tutoror ultilizatorilor. Daca si tu te-ai convins de avantajele WordPress-ului, specialistii Kelton iti vin in ajutor in ceea ce priveste creare unui site aspectos si functional realizat cu ajutorul acestei platforme.